Buča in korenje sta glavni zvezdi teh kolačkov in oba zagotavljata prehranske koristi za pse, zahvaljujoč vitaminom in mineralom v korenju ter visoki vsebnosti vlaknin v buči.
Enostavni so za pripravo in tudi zelo hitro pripravljeni. Časovni razpored:
- Priprava: 25 min
- Peka: 16 min
- Hlajenje: 30 min
- Skupaj: 1 ura 11 min
- Rezultat: 24 kolačkov
Sestavine
- dve tretjine skodelice bele polnozrnate moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- pol čajne žličke začimb za bučno pito (neobvezno)
- pol skodelice bučnega pireja (kuhana in pretlačena buča)
- tri četrtine skodelice navadnega nemastnega jogurta
- 1 jajce
- 1 žlica medu
- 5 žlic naravnega arašidovega masla
- pol skodelice drobno naribanega korenja
Postopek
- Pečico segrejte na 180 °C. Namastite in pomokajte štiriindvajset mini skodelic za muffine ali uporabite papirnate podloge, ki jih rahlo premažite s pršilom proti prijemanju.
- V srednji skledi zmešajte moko, pecilni prašek in (po želji) začimbo za bučno pito.
- V drugi skledi zmešajte bučo, ¼ skodelice jogurta, jajce, 2 čajni žlički medu in 1 žlico arašidovega masla.
- Bučno mešanico vmešajte v suhe sestavine in nežno mešajte, dokler ni skoraj združeno. Nato vmešajte nariban korenček.
- Testo porazdelite v pripravljene skodelice za muffine, da so napolnjene približno ⅔.
- Pecite 16–18 minut oziroma dokler zobotrebec ne pride ven čist. Ko so pečeni, jih popolnoma ohladite na rešetki.
- Stepajte preostalo polovico skodelice jogurta, ¼ skodelice arašidovega masla in 1 čajno žličko medu, dokler zmes ni gladka. S to mešanico okrasite ohlajene kolačke.
POMEMBNO!
- Ne uporabljajte izdelkov, ki vsebujejo ksilitol, saj je ta strupen za pse.
- Kolačke hranite v nepredušni posodi v hladilniku do 1 tedna ali jih zamrznite za do 3 mesece.